​Fagligt veluddannet personale​

Fokus på nærvær og tillid​

Tæt på offentlig transport​

Tandkrone giver dig et flot smil

Skal du have en krone på din tand? Hos Tandlægerne Ryesgade kan vi hjælpe dig med en tandkrone. Vi har en attraktiv placering i Aarhus Centrum lige ved Strøget. Her kan vi foretage behandlinger, hvor vi hjælper dig med at få flotte tænder igen med tandkroner.

Hvad er en tandkrone?

​En tandkrone er en hel eller delvis erstatning for en naturlig tands krone. De fleste kroner er udformet som en “hætte”, der omslutter den resterende del af tanden. En krones funktion er at:

  • ​Beskytte resttanden.
  • ​Undgå, at tænderne knækker.
  • ​Styrke bidkraften.
  • ​Fordele bidkraften ud over tanden.

​Hvornår er det nødvendigt med en krone?

​Hvis du har knækket en tand, hvis en fyldning er blevet for stor, hvis der er en smertegivende revne i tanden, eller hvis der er tale om en rodbehandlet tand, er det ikke altid muligt at lave en god og holdbar fyldning. Her kan det i stedet være en fordel at fremstille en krone til tanden i stedet for. En krone kan bedre modstå tyggetrykket uden risiko for at knække samtidig.

Ved fremskredet tandslid kan det ligeledes være nødvendigt med kronebehandling af slidte tænder, eller hvis du også har problemer med bidhævninger.

En bil er ikke bare en bil, en frakke er ikke bare en frakke, og en krone er ikke bare en krone. Pris og kvalitet hænger sammen.

Hos Tandlægerne Ryesgade sikres du en høj kvalitet hver gang. Vi går ikke på kompromis med materialevalg og vælger derfor altid det, vi ville vælge til os selv. Du vil ofte selv møde vores dygtige teknikere og samarbejdspartnere i forbindelse med din behandling, som kan give dig den rette vejledning, i forbindelse med at du skal have en krone på en tand.

Tand før krone

Tand med fuldkeramisk krone

​Tandkroner kan laves i flere forskellige materialer

​Guldkroner: Guld har været anvendt i mange år og ses stadig som et meget stærkt kronemateriale. Guld er et biokompatibelt materiale og efterligner tændernes naturlige slid. Da en guldkrone er samme materiale hele vejen igennem, kan de heller ikke knække. Guldets fortrinligheder overskygges ofte af dets farve.

Metalkeramikkroner: Denne kronetype er tandfarvet med en metalkerne, hvorpå der oplægges porcelæn, således den fremstår som en “hvid” tand. Det er med denne kronetype muligt at lave en tynd guldkant med henblik på at skabe en “tøndebåndseffekt” omkring tanden. 

Denne placeres oftest under tandkødsniveauet, således den ikke er synlig. Hos Tandlægerne Ryesgade anvendes der altid højædle metallegeringer ved denne kronetype. ​​

Fuldkeramiske kroner: Der findes flere forskellige kronetyper, som er tandfarvede hele vejen igennem. Disse har flotte kosmetiske egenskaber. Nogle af disse skal cementeres med en cementtype, som kræver, det kan holdes helt tørt. Der kan være nogle situationer, hvor det ikke er muligt.

Tandlægerne Ryesgade vil vejlede dig i, hvilken kronetype der er den rigtige for dig. Vi lægger stor vægt på et flot og funktionelt resultat. Vi har en tæt dialog med vores teknikere for at sikre dig det bedste, og du vil blive tilbudt farveprøve til din tandkrone hos teknikeren.

Før kroner på fortænderne

Efter kroner på fortænderne

Hvad koster en tandkrone?

Når du skal have en krone på en tand, er det meget forskelligt, hvad prisen ender med at være. Det afhænger af, hvor meget af tanden, som skal have monteret en krone, der er tilbage. Skal der laves en opbygning af tanden, vil det typisk koste ekstra. Derudover afhænger vores priser også af, hvor stort et omfang der er tale om, når du skal have en krone på en tand.

Prisen kan også blive påvirket af, hvilket materialevalg der benyttes til kronen. Her er der både mulighed for det dyrere eller det billige valg. Vi kommer dog gerne med rådgivning til, hvad der er den bedste løsning for dig.

​Hvordan fremstilles en krone?

​Er du i samråd med din tandlæge blevet enig med ham eller hende om, at der skal fremstilles en krone til din tand, vil tandlægen tage et røntgenbillede for at vurdere, om fundamentet er sundt. Herudover undersøges resttand/knogle og tandkødet. Findes der sunde forhold, kan behandlingen planlægges, så du kan få en krone på din tand.

Herefter vil forløbet typisk være således:

  1. ​Gamle fyldninger fjernes fra resttanden. I nogle tilfælde er der ikke tilstrækkeligt tand tilbage til at kunne holde kronen, og der må laves en opbygning med eller uden stift forankring. Herefter laves den nødvendige opbygning, hvis det er påkrævet.
  2. Tanden præpareres til krone, og der tages aftryk til kronen samt af tænderne i den modstående kæbe. Yderligere tages der et sammenbid, som hjælper teknikeren til at fremstille krone i det rette bid. Mens kronen fremstilles, monteres på din tand en midlertidig krone, som beskytter tanden. Tandlægerne Ryesgade anvender en aftryksteknik, som ikke er så ubehagelig, som mange forbinder aftryk med.
  3. Aftrykket sendes til teknikeren. Du aftaler tid til en farveprøve af dine tænder hos teknikeren, medmindre dette fravælges.
  4. Kronen er færdiglavet og prøves i munden. Vi undersøger såvel tyggefunktion, form og farve. Når resultatet er godkendt, cementeres kronen.

Man skal ikke rodbehandle en tand forud for en kronebehandling, men det sker i 8-10 % af alle kronebehandlinger, at det kan blive nødvendigt at rodbehandle tanden senere.

Vil du vide mere om kroner, kan du se mere på Tandlægeforeningens hjemmeside.

Kontakt os for at få lavet en krone

Lad os være din foretrukne tandlæge, når du skal have en krone på en tand. Vi kan hjælpe dig med den helt rette løsning og et flot resultat. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med en tandkrone på telefon 86 12 40 12, eller skriv til vores e-mail på mail@tandlaegerneryesgade.dk. Du har også mulighed for at kontakte os her på siden via vores kontaktformular. 

Bestil tid til tandbehandling

Udfyld venligst nedenstående formular for at sende forespørgsel om tid. Vi vender retur hurtigst muligt med en bekræftelse på din bestilling.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - torsdag: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 14:00

Udvalgte mandage har klinikken åben til kl. 18:45 - ring og book nu

Ved brug for tandlægevagten i weekenden og udenfor almindelig åbningstid, ring 40 51 51 62

Anmeldelser

interface interface interface interface interface

Vurderet 5 / 5 stjerner ud fra mere end 11 anmeldelser fra Facebook​ og Google