​Fagligt veluddannet personale​

Fokus på nærvær og tillid​

Tæt på offentlig transport​

​Implantater

​Hvad er et implantat?

​Et implantat er en kunstig rod, som vokser fast i kæbebenet, der hvor tanderstatnin-gen ønskes. Når implantatet er fastgjort, bliver der påsat en krone, en bro, eller pro-teser, alt afhængig af hvor mange tænder du mangler.​

​Implantatet er lavet af titanium af den enkle årsag, at metallet er i stand til at vokse fast i kæbebenets knoglevæv. Det sker ud fra en fysisk-kemisk forbindelse, som kal-des for ossointegration. Titanium er et biokompatibelt materiale. Der er derfor ingen risiko for metalforgiftning, eller andre ubehageligheder i forbindelse med titanium.

En implantat behandling er en specialist opgave, Tandlægerne Ryesgade har traditi-on for at anvende kæbekirurger til den del af behandlingen som ligger i kæben.

Har du brug for implantater?

​Har du mistet en eller flere af dine tænder kan de erstattes med implantater.

De fleste mennesker, unge som ældre, vil gerne have pæne og velfungerende tænder også selvom en eller flere tænder mistes.

Tandimplantater har flere fordele for dig:

 • ​Meget holdbare
 • ​Flot naturligt resultat (pæne og lige tænder)
 • ​Genskaber din tabte tyggeevne
 • ​Tanderstatning uden inddrage nabotænderne i behandlingen
 • Hvis du har en helprotese i undermunden som sidder løs
 • Implantater sættes fast i kæbebenet, og derfor er det vigtigt, at kæben er færdigudviklet. Det er derfor en nedre aldersgrænse for implantatindsættelse spørg din tandlæge til råds.

Hvordan foregår behandlingen?

​Hvis du mangler en eller flere tænder taler du med tandlægen om hvilken erstatning for tandtabet der er den rigtige for dig. Når det er besluttet at den bedste erstatning er implantater vil der tages et røntgen billede som sendes sammen med den kirurgi-ske henvisning til kæbekirurgen som Tandlægerne Ryesgade samarbejder med.

Denne vurderer om knoglen har både den mængde og kvalitet som skal til for at sikre en god implantat behandling. Det kan være nødvendig med knoglegenopbygning i forbindelse med implantat behandlingen.​

​Når implantatet/implantaterne er helet og klar til videre behandling vil du blive tilbage-henvist til Tandlægerne Ryesgade for aftryk og færdig behandling til kro-ne/bro/protese som skal bæres af implantatet.​

Hvor længe holder et implantat?

​Det er meget individuelt, hvor længe dit tandimplantat holder. En god mundhygiejne vil forlænge holdbarheden på dit implantat, så du undgår gener og evt. en ny operati-on. Der findes dog en række faktorer, som kan forringe implantatets holdbarhed.

Disse faktorer er:

 • ​Rygning
 • ​Svage kæbeknogler
 • ​Kraftigt slid og belastning på grund af hårdt bid eller skæren tænder
 • Dårlig mundhygiejne
 • ​Uregelmæssige tandlægebesøg
 • Parodontose

Jo bedre mundhygiejne du har, jo længere holder dit implantat. Det skønnes, at 97% af alle implantater i underkæben og 95% af alle implantater i overkæben holder i min. 10 år.

Vil du vide mere om implanater, se Tandlægeforeningens hjemmeside

Bestil tid til tandbehandling

Udfyld venligst nedenstående formular for at sende forespørgsel om tid. Vi vender retur hurtigst muligt med en bekræftelse på din bestilling.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - torsdag: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 14:00

Udvalgte mandage har klinikken åben til kl. 18:45 - ring og book nu

Ved brug for tandlægevagten i weekenden og udenfor almindelig åbningstid, ring 40 51 51 62

Anmeldelser

interface interface interface interface interface

Vurderet 5 / 5 stjerner ud fra mere end 11 anmeldelser fra Facebook​ og Google