​Fagligt veluddannet personale​

Fokus på nærvær og tillid​

Tæt på offentlig transport​

Broer​

Hvad er en bro?

​En bro er en fastsiddende ertatning for 1 eller flere tænder. Det er en forbindelse mel-lem 2 eller flere tænder. Det kræves oftest at der er tænder på begge sider af det tandløse område. Er tænderne på hver side af det tandløse område i en sådan forfatning at de skal behandles med kroner er en bro den rigtige løsning. Skal du have erstatte en kindtand og der ikke er tænder bagud, eller er tænderne på hver side af det tandløse område intakte vil den rigtige behandling være et implantat

En bro cementeres på dine naturlige tænder og skal/kan ikke tages af dagligt

Fordele ved en bro:

  • ​Flot kosmetisk resultat
  • ​Føles ofte som en naturlig del af den selv
  • ​Ved behov for behandling af flere tænder behandles disse samtidig
  • ​Langtidsholdbar løsning som genopretter tyggefunktion
  • ​Sidder fast er nem at renholde

Kindtandsbro, 3 led

Fortandsbro, 6 led

Andre muligheder

​Det er ikke altid en bro er den rigtige løsning for at erstatte dine tænder. Manglende tænder kan også erstattes med delproteser eller implantater. Tandlægerne Ryesgade hjælper dig til at vælge den bedste behandling for dig ud fra dine ønsker,  behov 

og økonomi.​

Brotyper

Der findes flere forskellige typer af broer:

Konventionel bro

De tænder som skal bære broen beslibes til fuldkroner. Denne type bro fremstilles oftest i et metalskelet hvorpå der påbrændes porcelæn således den er tandfarvet. Denne type bro kan også fremstilles i guld eller fuldkera-mik. Det bedste materiale valg vil din tandlæge drøfte med dig ved behandlingsplanlægningen.

Æts-bro

Denne bro er en tandsubstans bevarende bro type og anvendes når de tænder som skal bære broen er intakte og der ikke fremstilles et implantat, eller som en midlertidig løsning. Denne bro typer er ikke lige så langtidsholdbar som en konventionel bro. Denne laves typisk med metal vinger og porcelæn på den synli-ge tand, kan til tider også fremstilles i ren keramik.

Indlægsbro

Ligeledes en tandsubstans besparende bro type (med lidt større beslibning af tænderne end ved en ætsbro), som tilsigter at skåne de bærende tænder mest muligt. Fremstilles både med metal skelet og porcelæn eller i fuldkeramik hvis muligt.

Ekstentionsbro

En bro hvor der er et led som svæver. Denne brotyper har sine begrænsninger i forhold til bidkraft, men kan være en mulighed hvis man for eksempel gerne vil bevare et mellemrum mellem sine fortænder.

Når Tandlægerne Ryesgade planlægger din behandling for erstatning af dine tænder vil du opleve at der hver gang tages stilling til hvad der er bedst for dig, er det en bro, et implantat eller en del protese og ikke mindst hvilket materiale skal der fremstilles i. Tandlægerne er i tæt dialog med vore teknikere således du får den bedst mulige behandling. Du vil ofte selv møde vore teknikere under behandlingsforløbet.

​Hvordan fremstilles en bro?

​Er du i samråd med din tandlæge blevet enige om der skal fremstilles en bro vil tand-lægen tage et par røntgen billede for at vurdere om fundamentet/rødderne som skal bære broen er sunde, herudover undersøges resttand/knogle og tandkødet. Findes der sunde forhold kan behandlingen planlægges. Man skal ikke rodbehandle en tand forud for en bro behandling, men det sker i 8-10% af alle behandlinger at det kan blive nødvendigt at rodbehandle en tand senere.

Herefter vil forløbet typisk være:

  1. ​Der tages et aftryk som skal bruges til fremstillingen af en midlertidige bro som beskytter tænderne mens den endlige bro fremstilles. Gamle fyldninger fjernes i de tænder som skal bære broen, resttanden vurderes for om den planlagte behandlings kan udføres. I nogle tilfælde er der ikke tilstrækkeligt tand tilbage til at kunne holde kronen og der må laves en opbygningen med eller uden stift foran-kring. Herefter laves den nødvendige opbygning hvis påkrævet.
  2. Tænderne præpareres til broen og der tages aftryk til broen samt af tænderne i den modstående kæbe. Yderligere tages der et sammenbid som hjælper teknikeren til at fremstille broen i det rette bid. Mens broen fremstilles monteres en midlertidig bro som beskytter de fremtidige bropillerne. Tandlægerne Ryesgade anvender en aftryksteknik som ikke er så ubehagelig som mange forbinder aftryk med.
  3. Aftrykket sendes til teknikeren, du aftaler evt. tid til en farveprøve af dine tænder hos teknikeren
  4. Broen er færdig lavet og prøves i munden, Såvel tyggefunktion, form og farve undersøges og kontrolleres. Når resultatet er godkendt cementeres broen.

​Vil du vide mere om broer, se Tandlægeforeningens hjemmeside.

Bestil tid til tandbehandling

Udfyld venligst nedenstående formular for at sende forespørgsel om tid. Vi vender retur hurtigst muligt med en bekræftelse på din bestilling.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - torsdag: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 14:00

Udvalgte mandage har klinikken åben til kl. 18:45 - ring og book nu

Ved brug for tandlægevagten i weekenden og udenfor almindelig åbningstid, ring 40 51 51 62

Anmeldelser

interface interface interface interface interface

Vurderet 5 / 5 stjerner ud fra mere end 11 anmeldelser fra Facebook​ og Google