​Fagligt veluddannet personale​

Fokus på nærvær og tillid​

Tæt på offentlig transport​

Fyldninger​

Hvad er en fyldning?

​Fyldninger udføres når der er hul i en tand, en gammel fyldning er itu, eller noget af en tand er knækket. Tandlægen skønner, at en fyldning er nødvendig for at hindre øget destruktion af tanden, eller er tilstrækkelig ved en knækket tand.

Fyldninger har flere fordele:

  • ​De er slidstærke
  • De forhindrer hullet i at vokse
  • Genopretter tyggefunktionen
  • ​Der findes en række materialer til tandfyldninger, ud over det i gamle dage meget brugte sølvamalgam – sølvfyldninger
  • ​​Plast: I dag det foretrukne fyldningsmateriale. Plast er tandfarvet, som gør at man kan lave næsten “usynlige” fyldninger i tænderne. Samtidig er det meget slidstærkt
  • Glasionomercement: tandfarvet fyldningsmateriale, men ikke usynligt. Det ind-holder fluor og er derfor et godt materiale på rodoverflader eller huller tæt på tandkødet
  • ​Guldindlæg: En støbt guldfyldning fremstilles hos en tekniker. Særlig til dem som presser eller skærer tænder
  • ​Porcelæns- og plastindlæg: Tandfarvet fyldning som fremstilles hos en tekniker. Disse fyldninger er stærkere end det som kan laves direkte i munden.

​Hvordan gør man?

​Tandlægen kan, ved ønske herom bedøve tanden og området omkring den.

Derefter fjernes den ødelagte del af tanden. Hullet fyldes så med det valgte materiale. Tandlægen vil altid anbefale det bedst mulige materiale i hver given situation.

For at hærde fyldningen bruger tandlægen UV-lys. Når materialet er hærdet, slibes fyldningen så den passer i facon og højde, afslutningsvis poleres fyldningen.

I sjældne tilfælde opstår der smerter i tanden efter fyldningen er lavet. Det kan skyldes at fyldningen er en smule for høj, det forsvinder typisk når fyldningen efterfølgende bliver justeret og pudset.

Bestil tid til tandbehandling

Udfyld venligst nedenstående formular for at sende forespørgsel om tid. Vi vender retur hurtigst muligt med en bekræftelse på din bestilling.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - torsdag: 08:00 - 16:00

Fredag: 08:00 - 14:00

Udvalgte mandage har klinikken åben til kl. 18:45 - ring og book nu

Ved brug for tandlægevagten i weekenden og udenfor almindelig åbningstid, ring 40 51 51 62

Anmeldelser

interface interface interface interface interface

Vurderet 5 / 5 stjerner ud fra mere end 11 anmeldelser fra Facebook​ og Google